Vasil Tole:Vendoset shenja e kujtesës në shtëpinë ku lindi kompozitori i operas sonë kombëtare Prenk Jakova (1917-1969), në Shkodër


…Vaso Tole në faqene tij në facebook shkruan:

 Vendoset shenja e kujtesës në shtëpinë ku lindi kompozitori i operas sonë kombëtare Prenk Jakova (1917-1969), në Shkodër. 🙏
Pas vendosjes në Tiranë të shenjës tek shtëpia e kompozitorit Çesk Zadeja (1927-1997), duket se po krijohet tradita dhe po hapet rruga që bashkitë ti kujtojnë e nderojnë, me gjeste te tilla simbolike edhe kompozitorët e tjerë, në mbarë Shqipërinë!
▪︎ Janë shenjat që tregojnë se jemi vend me art dhe me kulturë si gjithë Europa!.

About Post Author