Vaso Papaj:E deshëm atë natë


Vaso Papaj

Një rreze drite vjen,
Një dhele ere shkon,
Ca zëra që s’janë më
S’ka ditë që s’m’i kujton.
Një dallgë deti vjen,
Një dhimbje loti shkon,
Ca këngë me vete merr,
Dhe kurrë nuk i harron.

Qytet i tërë që fle,
Ca ëndrra më kujton:
Gjithmonë fëmijë je mbret,
Dhe në bodrum kur rron.
Je mbret edhe pa qiell,
Kur topit pas i shkon,
Në gris dhe kanotierë,
S’ka nënë që të mallkon.

Te qoshja në rrugicë,
Nën llambën me neon,
Të parën herë e ndjemë
Të dashurisë aromë.

About Post Author