Vaso Papaj:Si ta shpjegoj?!


Vaso Papaj

Si ta shpjegoj un’ cila je
në çdo moment të jetës sime,
pasqyrë ndryshimi e çdo klime,
që kurrë trazime nuk më dhe?!

Shumë vite bashkë kemi kaluar.
Vite të rëndë, ne të paepur.
Me buzëqeshje i kemi ndjekur

Si ta shpjegoj që më dhuron
Gjith’ atë forcë kur jam i lodhur,
një fije shprese për t’u shplodhur,
të zymtat ditë ti m’i shkurton?!

E mes gëzimit edhe shpresës
Në këto kohëra që kaluam
Fole për zogj të dy ndërtuam.

Si ta shpjegoj tani së fundi,
pse zërin tënd e kam përbrenda,
se kohë e gjatë s’ma hoq nga mendja
dhe kurrë e keqja nuk më mundi?!

E jotja fjalë më ka ndriçuar.
Një herë e re, një herë e vjetër,
Në botë s’të ndërroj me asnjë tjetër.

Një herë e re, një herë e vjetër,
Veç ti më mbete, si askush tjetër

About Post Author