Vatanit Zagori-Petrit Qori


Këndon një qyqe në baçen time ,

ther , më zhyt në hidhërim ,

kjo kënga e saj më hap lëndime ,

ajo gëzon , unë kam trishtim .

Si s’jam më i ri e aty pranë ,

të marr nishan e ta lë thes ,

t’ia ngec në fyt atë zë mjeran ,

me një palë llastiqe të bëra vetë .

– Hej ,

ti zog i dreqit që s’ke fole ,

mos zur konak në shtëpinë time ,

ai Vatan që gumëzhinte dje ,

ka qënë dhe mbetet Parajsa ime !