Vazhdimësia…!!!Selman Hysi


(Ripostim) Dikur Niksoni udhetoj per ne Kine aty takoj dheTen Hsiao Pin…

Dy udheheqes Shtete trokiten gotat, ngriten dolline…

Mao Ce Duni,i moshuar,njeri plak…

Vdekja po i trokiste ne çdo çast…

$

Pasi Niksoni beri elozhe per Kinen…

Koken ngriti,te shihte Ten Hsiao Pinin…

Kete “galloshen e vjeter” pse akoma e bani…

Hiqeni nga politika,u mplak “gomari..!”

$

Teni si karrerist,u fry si gjeli,fjala ne gryke i ngeli…

Mire thua,por Ne jemi shoket e Tij mè besnik…

Do te presim edhe pak,te iki ky plak jezit…

Kina eshte komuniste,por ngelet pragmatiste…

$

Ja dhe Kryetari Mao iku nga kjo dynja…

Fillimi viteve ’70 ne Kine pati ndryshim sistemi te medha…

Teni Hsiao Pini si dhelper qe ishte…

Mori ne dore frenat e Partise Komuniste…

$

Tenit mendja i shkoi te Teoria e Leninit…

Superstrukture e centralizuar,ekonomi e liberalizuar…

E sote Kina nje Superfuqi,ekonomi te zhvilluar

Amerika,Europa,e shikojne me “xhelozi” te teperuar…

$

Edhe Ne,post rregjimit komunist..

E patem,e kemi nje komunist Maocedunist…

Ndonse plak, shume note bente i shkreti…

Atehere kishte fuqi,sot ngrehoset si gjel i detit…

18 Shtator 2021 !

Ndoshta një selfie e 1 person, duke buzëqeshur dhe xhaketë për darkë