VDEKJA E HEKURT-Vladimir Bizhga


Vladimir Bizhga

Ate dite te vecante, por jo per te gjith, te ckulurit ne ate stërvitje rutin ne gjiun e lalzit. Akoma ai qe nje gji i eger ,e nje fush te pa fund, me pishat ndan detit, dhe zhukat e panumërta.. Qe dita kur vec kembesoris tanket, per here te fundit do rrihnin token e atdheut, qe dita kur atdheut do ti hiqej mburoja e çelnikët, nga ca zyrtaruc, qe kishin mësuar bukur artin e yzengjive dhe kapistrës, per popullin. Utrima shurdhuese, qe mpiu dhen e tankeve, shtangu tribunën e profesorucve me kostune dhe gravata.. Tankistet u hodhën nga kupolat e celnikta. Qene tanket e laçit, lulja e grupimit tankist te Shqiperis se halleve. Komandanti Budjon Arapi paraqiti forcën presidentit Meidani. Ne sytë e tij kish lote.. I pash ata burr te hekurt, qe qanin pa ze. Qe kuje e moçme e vendit tim. Mu droth ,kamera, qe saldonte ne kuadro historin sic,qe e cbehej ne vdekjen e hekurt te 1200 tankeve. Atdheut ia hoqën , mburoin e çelnikët…