Vendi shëjtë është Troja e jonë dhe Trojanët,ku filloj nga Thrakia pa Turqin e sotme-Nga Feri Arifi


Vendi shëjtë është Troja e jonë dhe Trojanët, ku filloj nga Thrakia pa Turqin e sotme.

Në literaturën e lashtë Troja portretizohet si një mbretëri e Epokës Heroike, epokë kjo mitike atëhera kur përbindëshat bredheshin në tokën tonë, dhe perënditë drejtpërdrejt u takuan me njerëzit. Lufta e Trojës çoi në shkatërrimin e plotë nga duart e egersirave. Historia e shkatërrimit ishte një nga gurët themelet e Iliris dhe thrakis, duke u shfaqur dukshëm në Iliadën dhe Odisenë ton qe flisnin shqip dhe jo greqishtë.