Venetike Cako Miraka:Edhe yjet flakërojnë


Edhe yjet flakërojnë

Sonte yjet na vështrojnë,
Edhe qiellin ndezin flakë,
Kur na shohin që vallzojmë,
Xhelozon dhe hëna plakë.

Kështu ndihemi ne dy bashkë,
Magjepsur nga verë e ngrohtë,
Gëzueshëm dallëndyshet jashtë,
Çerdhe ngrejnë në shtëpinë tonë.

Sa e bukur na duket jeta,
Brengë e halle i kalon,
Muajt bëhen orë të lehta,
Edhe viti sa shpejt shkon.

About Post Author