Venetike Cako:Dallëndyshet më sjellin mallin


Venetike Cako

Dallëndyshet më sjellin mallin

Nga largësia njëri tjetërin harruam,

Dhimbjen tonë ndijeu një bot e madhe,

Në heshtje qajnë dhe gurët sokakut,

Kur hapat tona s’ndiejnë më mbrëmjeve.

Ti më thërret që atje largë,

Zëri ytë oshëtin sa tundë dhe malet,

Në fluturim shoh që vijnë ca dallëndyshe,

Ndoshta më sjellin tëndin mallë që s’ndalet.

About Post Author