Venetike Cako:Krijova varkë e jo bezdisje


Venetike Cako

Krijova varkë e jo bezdisje

Krijova varkë për lot e mi,
Të lundroj rreth vetes time,
Të mos t’rishtohet, zdua njeri,
Prandaj fshehur e mbaj dhimbjen.

E fsheh dhimbjen, më bën të fortē,
Dhe pse gjurmët humbin errësirēs,
Aty ku shkel më bien dhe lotë,
Me varkë i çoi, fshehurazi në përrua.

Si hije më ndjekin, mërziti e trishtimi,
Si të egra kafshë më turren, hapat kur heth rrugës,
Do thoni ju?, s’është e vëtet! jan vargje që thuren,
Poeti di të ilustroi, por luanit si thot dot tigër.

About Post Author