Venetike Cako:Ku humbe dashuri


Venetike Cako

Ku humbe dashuri

Ku humbe dashuri, ti që yjet bëje të ndizeshin flakë,

Si tani e kujtoj me nostalgji e plot mall,

Në zhurmën e traktorit kur arat ngiste plot gas,

Dhe dielli lëshonte rrezet, fytyra na ndriste çdo cast.

E vogël unë atëherë, çapkëne, me sytë plot shkëlqim,

Fluturonin pulëbardhat, me to fluturoja dhe unë,

Tek nxitoja me mall, dorën ti puthja djalit tim,

Që pluhuri i shtonte fytyrës bukurinë aq shumë.

Sa shpejt rrodhën vitet dhe harresës u tretëm ne dy,

S’dëgjohet më traktori, dhe as pulëbardhat në fluturim,

Ne mbetëm veç hije, netëve pa gjumë kërkoj sytë e tu,

Ku humbe dashuri, u harrove, u trete në mërgim.

About Post Author