Venetike Cako:Përqafuar zemrat


Përqafuar Zemrat

Për tonën dashuri, njē rrug i hapëm zemrës,

Me lulet e pranverës, i shtuam aromën,

Thurëm dhe çerdhe siç thurin dallandyshet,

Si kështjell e fortē, tu qëndroj përjetësive.

Koha rrjedh shpejtë, pranvera lulet sa çelur,

Të dy përqafuar, qytetin sot kemi ndezur,

Sa zëra dëgjojmë, e sa shum të tjerë flasin,

Për lumturin tonë, që kurr se ndal hapin.

Venetike Cako

About Post Author