VERA E DASHURISË-Sanie Tushi Rrokaj


Sytë e tu si det i kaltër

Shkruar verë e dashurisë

Aty ku drita puth rrezet

Ku është shpresë e bukurisë .

Në fushat me lule shumë

Ku pranvera lulëzon

Bashkë me pranverën dhe zoqtë

Bukur dashurisë ja thonë .

Ku çobani i bie çulës

Në male me trëndelinë

Vashëza mes shegëve të kuqe

Aty lindi dashurinë .

Nëse dielli im perëndon

Dashurinë do mar në shpirtë

Ashtu të pastër të ëmbël

Të flaktë të bukur të brishtë .

Si bleta kur mledh nektarin

Në zgjojin e saj e çon

Kur dielli sjell natën me yje

Vashëza dashurinë kujton .

Autore Sanie Tushi Rrokaj.