Vështrim pas gjurmëve:Dritëro Agolli-Shqipëroi: Lefter Shomo


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΩΜΟΣ

ΝΤΡΙΤΕΡΟ ΑΓΚΟΛΙ

(DRITËRO AGOLLI)

ΒΛΕΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΧΝΗ

VËSHTRIM PAS GJURMËVE

Ένα βάρος μια ζωή μου τρώει τα

στήθια

Να πω την καθαρή αλήθεια

Δεν μπόρεσα ποτέ να την πω όλη

Ήταν η ζωή μια πόρνη

Λυπάμαι πια τώρα για κάθε μου ψέμα

Μ’ όλο που ψεύδονταν Αδαμ και η Εύα

Οι πρωτόπλαστοι ψεύτες καημένοι

Φορές ,αυτό παρηγοριά μου προσφέρει.

Shqipëroi: Lefter ShomoK/ 491D.a.α

VËSHTRIM PAS GJURMËVE

Më lodh mundimi në shpirt tërë jetën

Ta them lakuriq të vërtetën

Po s’munda ta them asnjëherë të

plotë

Se ishte zuskë kjo botë.

Tani më vjen keq për aq sa gënjeva

Megjithse gënjyen Adami dhe Eva

Të parët gënjeshtarë të mjerë

Dhe kjo më jep ngushëllim herë- herë.