Vetëm ti-Manushaqe Hoxha Laçi


Manushaqe Hoxha Laçi

Vetëm ti

Ti je dielli që më ngroh, më përkëdhel me ëmbëlsi;
Rrezja e agut që më zgjon, mëngjesi im plot lumturi;
Valë deti që m’ledhaton, seç më deh me dashuri!

Ti je ëndrra e ëndërruar, ëndërrim shpirti veç për ty;
Buz’prush të dashuruar, e njëjta llavë n’a djeg të dy;
Kala zemrash pushtuar, vullkan ndjenjash unë dhe ti