Vetëm unë e di:Nexhat Bexheti


 Vetëm unë e di

Vetëm valët e detit e dinë

Sa herë e kanë rahur bregun

Vetëm nata e din, sa erësirë ka

Vetëm unë e di sa ëndra

Sy çelë të kam ëndrue

Ti, as ke patur dijeni

Se dikush dridhet për ty

Kur e shoh shtatin tënde

Nga do që, shkon dritë lëshon

Paramendoj sikur të t’i lëmoj

Balluket e tua mbi ballin

Simetrikë  si fusha e Myzeqesë

Çka do të më ndodhte, at çastë

Dyshoj, se nuk do të përjetoja

Mëngjezin me diell të ngrohtë

Nuk do të luftoja për jetën at çastë

Ndjenjat shuhen në bukuritë e parajsës

Dhe do të fluturonja me engjëllit

Të cilët me bashkuan me ty oj hyri

Oh, sa u çlirova nga peshat e shpirtit

Të cilat më zvaritnin si zvaranik

Si peshoja të pa ekuilibruara të jetës

Formën e braktisa,shpirti fluturon

Nëpër, gjitshsinë planetare

Nëpër rrugën e qumshtit

Ti më bën dritë,si ylli polar

Grimcat e meteorit, e lënë gjurmën

E më drejtojnë, nga ty planeti im

Strehim i jetës, padyshim regjenerim

Nexhat Bexheti

About Post Author