Vetmi-Egzona Kryeziu


Egzona Kryeziu

Në netët e gjata kur dhe vera të djeg flak

Më duhet një valë deti që zjarrin e shpirtit

të e ndalë…

Me vetmin time yjet edhe hëna më bëjnë shoqëri

Më pyesin se qfarë më kishte ngjarë dhe s’gjeja

përgjigjie ti ktheja ku as vet për besë se di!

M’kishte kaplu mërzija…

disa kujtime mu silleshin vërdall

Kisha humbur… e se gjeja rrugën nga ato

Mendime t’mallkume me ik e me dal…

E kërkoj një rrugë dalje tamam si një e marrë

Si u zbardhë dita,eh…hënës sekretin pa ja ndarë.