Vetmia-Rajo Qoraj


..

Vetmia kjo fjale e rande trishtimi

Asht si nji kemishe e lagun

Ku te ftohtin ta fute deri ne palce

Ne nji dite te vranet dimni.

..

Dhe ti me kot kerkon te fshehesh

Nga syte e botes qe te pane

Mos ta kuptojne qe vetem je

E kush jane ata qe n’vetmi t’lane.

..

Fytyra e vetmise veshtire te mshehet

Me trup te krrusun e shpirt te vrame

Deri ne qiell ofshama ndjehet

Por jo ne veshet qe zemer s’kane.