Vetvrasia e Buratinos-Vladmir Bizhga


Vetvrasia e Buratinos

Verviten

në ajër

fjalët,

si prostituta,

te xhveshura,

me sytë

e pajetë.

Dhe dushin

ma bene

rrebeshi

i shiut,

mbi mua

trokasin

daullet

E misterit,

Si mijëra

Milingola,

Qe natën

E grisin..

Ju dhashë

buzëqeshjen

time,

si ne shkrepie

te blicit,

ku plumbat

bijen

diku

dhe fjalët,

me shum

vrasin

kufijve,

te mbyllura.

Por

Refugjatet

Siriane,

shperthejne

Mijera,

nga Idomeni,

ne Gjergjelia…

Ikin

ne marrshimin biblik..

A e di era

të vërtetën.

Në skaj,

Ku jam

i lidhur,

si një pyll

shpresash,

ne shkretetir

Dhe jo

Dhe po.

pa ty,

po vdes,

përreth

plotësisht,

heshtur,

gjatë

netëve,

Te pafajshëm.

Dhe mbylla

sytë ,

e putha

gjithë

fytyrën

e saj ..

Përsëri

puthje

buzve

te saj…

Qeme

te cmendur

jashtë

kontrollit,

Asgjë

më pak

se qiellore.

Por

trishtimi

trëndafilat,

si bryme,

i thau

krejte..

Qielli

përsëri

i dehur,

mbi fatet

njerëzore,

Si në ferr,

qe….

Përrallat

ritregoin

per vetëvrasjen

e Buratinos..

Jasht,

statuteve

te partive,

me referendume

para stuhive,

kur zogjtë

ikin,

ku…

per diku,

cka,

po di veta,

verviten

në ajër

fjalët

si prostituta.

te xhveshura.

Përrallat

ritregoin

per vetëvrasjen

e Buratinos..

Qielli

përsëri

i dehur,

mbi fatet

njerëzore,

Si në ferr,

qe….

lad bizhga@,