Video 9-min.Kreu i firmës kryesore të teknologjisë së huaj do të dëshmojë rreth UFO-ve


Duket sikur koha e pritjes ka mbaruar, zbulimi i UFO-ve është i pashmangshëm. Ka një skepticizëm dhe indiferencë në rritje ndaj pretendimeve të informatorit David Grusch se qeveria federale e SHBA ka fshehur informacione rreth anijeve kozmike jashtëtokësore të gjetura nga Kongresi. Udhëheqësit republikanë kanë shkarkuar dëshmitarët e mundshëm dhe zyrtarët e NASA-s thuhet se janë tërhequr nga një seancë dëgjimore e ardhshme për UFO-t.

Megjithatë, dy ligjvënës republikanë që drejtojnë hetimin ende synojnë të mbajnë një seancë dëgjimore publike më 26 korrik . Përfaqësuesja e SHBA-së Anna Paulina Luna konfirmon datën e seancës dhe përmend se emrat e dëshmitarëve do të publikohen një javë para ngjarjes.

Luna dhe përfaqësuesi Tim Burchett po përballen me presionin nga Pentagoni dhe NASA pasi shpallën hetimin e tyre për UFO-t (të njohura edhe si UAP). NASA ka ndërprerë bashkëpunimin me hetimin, duke çuar në spekulime për një fshehje. Pavarësisht sfidave, Luna dhe Burchett mbeten të vendosur të mbajnë seancën dhe të premtojnë një grup mbresëlënës dëshmitarësh. Nëse është e nevojshme, Burchett madje është i gatshëm të mbajë një seancë dëgjimore në terren në oborrin e tij të përparmë. Seanca dëgjimore është caktuar për javën e fundit të korrikut përpara se Kongresi të shkojë në pushim në gusht.

Ndërkohë, Steve Sprague, një studiues i UFO-ve që studioi fenomenin UAP për 30 vjet, pohoi se një ekzekutiv i hapësirës ajrore do të dilte dhe do të ndante informacionin gjatë seancës së ardhshme të Kongresit për UAP-të. Ky insajder i paidentifikuar përshkruhet si një ekzekutiv i nivelit C brenda kompanisë me bazë në Shtetet e Bashkuara, e cila, sipas Sprague, është një firmë e lartë e teknologjisë aliene të inxhinierisë së kundërt.