Viganët e atdheut-Nexhat Bexheti


Që andej, nga lindë dielli,e perëndon hëna

Shumë shqiptarë, të shkathët lindin nënat

Me vete mbajnë në gji, një grushtë dhe

T’ju kujtohet se duhet të kthehen në atëdhe

Janë djemë a vajza. të ritur nëpër kreshta
Në atdheun e shpërnarë,me shumë festa
Hegjemonistët akoma pezull n’a rinë
Me e ditur,sa keqë do pësojnë nga kjo rini

Të shpërndarë ,por i bashkon i vetmi flamur
Farefisin, gjuhën, atdheun se harojnë kurrë
Botës i japin dritë, njerëzimit shpresë e lumturi
Shqipërinë e lartësojnë, në botë me krenari
Nexhat Bexheti