Vijmë më hapa tjerë:nga Ismet Tahiraj 


Vijmë më hapa tjerë:

Nga Ismet Tahiraj 

Vijmë më hapa tjerë 

Vallë s’vijnë ata  

Në shtëpinë tënde 

Të urojn dekorimet 

Dhe pikturat  dhe mobilet 

S’vijnë  lule që kavavirret 

S’vijnë ata vallë 

Në darken e luleshtrydhesh 

Që drithëshin si një 

Fletë turbine në ujë. 

Ata tash bejnë ç’bejnë 

Sa veta tubohën 

Dhe merren a  të veshin 

Kravatë flutura  apo 

Kostum ose ,ose 

Të traditës: shajakun e vjetër. 

Udhën kur ata do ta marrin 

Bie terri,e zbardhë drita. 

Apo në mejhane I gjen 

Kah I pëplasin duart 

I thonë vijmë tjera herë 

Kur ndizet zari I gurëve 

Një  tavë përplotë më mish…