Viktoria Xhako:Në klasën tonë


NË KLASËN TONË

Pa trokitur u fute në klasën tonë,

Nën sqetull mbaje një tufë poezi,

Me tëndin shikim të butë, të ngrohtë,

Ëmbël preke sytë e nxënësve të mi.

Me ndrojtje lexova vargjet e tua,

Ti veten prezantoje para nesh,

“Unë, biri yt, Kosovë,” komentova…

Dhe ti i yni u bëre përjetë.

Në glob janë shpërndarë nxënësit e mi,

Mbase takim s’do të ketë ndonjëherë,

Por emrin shqiptar me vete kanë marrë,

Dhe vargun tënd,

Me krenarinë e shqipes,

Në zemër kanë mbjellë.

E diel 22 korrik 2012 ora 23:45

(Botuar në “ANTOLOGJIA E DHEMBJES POETIKE ”, me 101 poezi)

VIKTORIA XHAKO

(ZHORZH SAND)

“TESTAMENTI” botuar në maj 2013