Vitet e mia-Sherife Allko


Para pasqyrës rri e ngujuar.

Në heshtje vështroj vitet e mia,

vite të mrekullueshme

ato të adoleshencës së hershme.

Një vajzë e brishtë e flokëverdhë,

thurur gërsheta si kallëza gruri mbi kurriz,

lëkurë të zbehtë e sy të ëmbël jeshil,

e hollë, e gjatë dhe gjunj me gunga.

Dhe ja ku gjendem pas vitesh,

duke parë në pasyrë vitet e mia.

Flokët e verdhë si shtupë mbi kurriz

nuk duken më të tillë.

Ato shkëlqejnë në nuancë të artë

dhe as lëkura nuk është më e zbehtë.

I shkela syrin reflektimit tim

në pasyrën e shndritshme.

Dhe ja ku gjendesha ca vite më pas

plot jetë, e gjallë dhe optimiste.

I lashë mendimet të endeshin

nëpër ëndrra

dhe jo në pasqyrën e lashtë.

Ato nuk mungojnë as ditën, as natën

Ndjesi të japin ato, ndjesi të veçantë.

Sherife Allko