Vjen ti a nuk vjen-Gina Kapaj Xhaferaj


Vjen ti a nuk vjen.

Vjen ti a nuk vjen unë vijë

Tërheq ngadalë këmbët

Trupin e lodhur të rraskapitur zvarrisë

Këtu të kam brënda në zemër.

Të flas ç’do ditë e ç’do natë

Dëgjoj të qarat e tua s’i fëmijë

Jetoj me ti, me gëzimin e largët

Me dashurinë e futur në damarët e mi.

Birë! afër s’të kam por unë të përqafoj e

të ledhatoj

Si atëherë kur të kisha në gji

Me dy duart e vogla mbaje gjirin fortë

Ku pije e më shikoje drejt në sy.

Ja tek të përkëdhel fytyrën e lëmuar

Fotografitë e tua, flokët, duartë

Natën të kërkoj gjurmët e tua

Barin, lulet ku ke prekur e kaluar

Mbledh vesën e freskët në grushta

I marrë erën dhe dëgjoj ninullat

Malli i zemrës qëndron lot në sy

Bir! Vjenë ti nuk vjen, unë vijë tek ti.