Vladimir Muça-Eventi poetik”VEHXHI BUHARAJA”


Pas kënaqësisë që më dha dy vjet më parë pjesëmarrja në eventin poetik”VEHXHI BUHARAJA” në të cilin u nderova me MIRËNJOHJE nga bashkija Berat, një tjetër kënaqësi.

Peligrinazhi me 29 Tetor në qutetin e Beratit, organizuar me shumë përkushtim nga Klubi i Poezisë Tiranë, drejtuar nga Rexhep Shahu dhe Izet Duraku.

Peligrinazhi ftillesën e pati në varrin e Kollosit të kulturollogjisë shqiptare, përkthyesin ekselent nga osmanishtja dhe persishtja Vehzhi Buharaja, ku në shenjë nderimi vendosëm një buqetë me lule.

Pelegrinazhi vazhdojë në parkun e qytetit duke medituar mbi pllakën kujtimore, në stolin ku kalonte ca çaste të lira Orientalisti ekselent, në dyqanin(ish berberhane) ku në absurdin kohorë, në përsekucion, ky kollos priste biletat e berberhanes, ku ku për ate kohë.

Në biblotekën “Vehxhi Buharaja” të qytetit u mbajt një takim përkujtimorë, ku folën bashkohës,studiues, shkrimtarë e poetë.

Nga familjarët përshëndeten këtë peligrinazh të kujtesave historiko-kulturore, si rrallë të tillë, Vajza e djali i kollosit, nipi.

U larguam nga qyteti historik i Beratit mbudhur me shumë kujtesa historiko kulturore dhe emocione…..

About Post Author