Vlerat njerëzore…!Daut Maliqi


Daut Maliqi

Koha ecē e nuk ndalet,

Njerẽzit e hijeshojnē,

Por edhe ligēsit e tyre

Kohēs ua shtojnē.

Barikadohēn shpesh,

Dhe nuk lēshojnē pe,

Treni pēr t’kaluar..

Ardhmerinē e brezave

Pēr ta fisnikeruar.

Po, po, poooo..

Nuk ēshtē fare çudi,

Lakmia pēr pushtet,

E pasuri po na verbonē,

Urrejtja,

shpirtin po na helmon!

Disa po e vjedhin shtetin,

Disa vēllēzerve me dhunē,

Ua grabisin trashegimin,

Disa nuk zgjedhin mjete,

Pēr tu pasuruar dhe

Pa fije turpi e ndergjegje,

Kohēn e bējnē fajtore.

“Mjerimi me tē drejtē thonē:

Nuk ka brina”!?

Vlerat njerēzore,

Dhe ligjeshmeria,

Mjerishtē vrazhēt

Po pērdhosēn prore.

Deri kur kẽshtu??!!