Vlerë e kohës që përmbyset-Godo Mehmetaj


VLERË E KOHËS QË PËRMBYSET

Eh moj nënë shami bardhë

plot me rrudha ato duar

dhe aty ku shet spinaq

ke dëshirë për të lexuar

Jep një shëmbull për rininë

shprehur në një lloj mënyre

kush të shikon me përbuzje

s,dinë të shkruajnë emrat e tyre

Na tregon si punohet :

je një shëmbull edukimi

injorancës si studjohet

mjerë për brezat që po vijnë

Nënë që po shet spinaq

jetën me gjilpër ildisur

vlerë e kohës që përmbyset

vjen një brez poturre grisur

Analfabeti po rritet

fjalë të huaja në tri fjalë

na u bë gjuha sallat

nuk ka zgjidhje për të dalë?

Exif_JPEG_420