Vogëlushja e përlotur!Natasha Ilia Çuro


VOGËLUSHJA E PËRLOTUR!!

Ndodhesh rastësisht në rrugë,

Një vajzë e vogë me flokë të verdhë,

Shtrin duart zihesh ngushtë..

Shikon lutet dhëmb,me keqardhje e sheh,

Prindërit, i dikush e vë të zgjat dorën,

Flokë pakrehur qëmenatë akoma terr,

Duhet të përgatitej të shkonte në shkollë ,

E pamundur,në rrugë të madhe e kanë nxjerr,

Viktima përdorimi rahjesh bëhet,

Pa arsim rrugëve e paditur mbetet-

Shikon në sytë e saj qelibar trishtim,

Keqardhje,dhimbje kam, për këtë abuzim..

Nxora lekë nga xhepi, në dorë ia lashë

Po në cep një tjetër fëmijë lypsar pashë,

Shtrirë duart për një copë bukë lëmosh,

Hidhrim kisha më parë kë të ndihmosh,

Sa miliona fëmijë vuajnë për bukë e gojës,

Prosuticioni vajza djem, bëhen çdo vit viktim,

Sa krime vjedhje,nga fëmijët e rrugës në botë,

Përkrahja ndaj tyre është fals mashtrim,

Të uritur të palarë sëmurë të shfrytëzuar,

Të pangrënë ,seks skllave të shitur,

Mëkat i madh i pushtetarëve të panginjur,

Shfrytëzojnë gjithë popujt,po dhe të mitur,

Rrugëve, të keqtrajtuar përdhunuar pa u rritur,

Jetimë, pa të ardhura,prindrit gomoneve mbytur,

Pa fëmijëri,nga lufta, vrarë mpirë,të çoroditur ,

Pa shpresë, ëndrra,armata e fëmijve të uritur,

Nesër,një e ardhme mbi krime ngritur..

Përgjegjësi kush ka,për këtë diskriminim,

Jeta bosh pa ajër karantinë,problemi i pazgjidhur,

Kush jua privoj lodrat,fëmijërinë.arsimim??

Sistemi ujk njeriu ha njerinë…!!

About Post Author