“Vuaj për muzë “…Mimoza Eliona Osmani


Mimoza Eliona Osmani

humbi luga, edhe piruni…

Duke rrëmuar ,të tjerat ara… (Hahaha

“Vuaj për muzë, pres nga ky çuni”…

Nga kungulli mbushur me fara…

-ja ku është qielli , – starto i lirë

Askush s’bëhet pengesa jote

Por një njeri, ushqyer smirë

S’ja sheh dot kurrë ,dritën një bote…

Botës së shpirtit, përcjellë tek vargu

Botës së qiellit , imagjinare

Merr një dylbi, shihi së largu

Gërmat si ndrisin, okular .

Një diell i shuar është yll i shuar…

Dhe përreth tijë s’vërtitet globi

Një dallëndyshe ka fluturuar

Se puth dhe ndjen çfarë nuk ndjen

zobi…

Kanë heshtur kallëzat e grurit

Ka lindur një poet … një kokë

Që s’e mbajnë dot , kupat e gjurit

Si t’a mbajë qielli që s’ka tokë…!?

Sa keq më vjen,s’ja varë askush

Kujton ka mbjellë lulet me farë

Një delirant që s’ka as fushë

Çfarë mund t’i marri një kusar!?…

MOZA