Vullkan i fjetur-Imer Hysa


Nëse i ngjaj një vullkani të fjetur-Imer HysaNëse i ngjaj një vullkani të fjetur-

ku rreth kraterit vizitorë të rrallë ofrohen

e vështrojnë nëse gurgullon llavë,

nuk jam vullkan i shuar,

Lumenj llave presin të shpërthejnë

e të rrjedhin shpateve malore

për të shuar etjen në det

dhe lartësuar ishuj shkëmborë

për një vendpushim të paqtë për zogjtë shtegtarë

për një pushim të dëshiruar.

Jam vullkan i fjetur

kurrsesi i shuar.