Xhelozisë:Hiqmet Mehmetaj


XHELOZISË

Për ty hapin gojë dhe nxjerrin llapēn

Je molë që të bren fshehtaz,pa dukur,

Veç nē s’shijohet gushti pa vapēn

S’shijohet dhe kopshti ku ti je futur .

Në moçale kērkojnë të të futin

Të quajnë ” fruti i pabesisë”,

Por më kot të shajnë e të pērbuzin

Je pjesë e kopshtit të dashurisë.

E shenjta dashuri me gur të qëllon,

Ti krenare i përbuz ata gurë,

Shpesh mbi të si mbretëreshë mbretēron

Sa jetë ke marrë, në varr ke shpurë.!

Kush bie në prehër të xhelozisë ,

I than liqenet e dashurisë …

About Post Author