Xhemile Aliu-Nënës


NËNËS

Përse rrin e shqetsuar

Ag por edhe mbremje

Nëno moj e nenë bekuar

Pse ngarkon zemrën tende

Për bijtë e bijat në jetë prura

Janë të dalur nga shpirti im

Ditë edhe natë rri menduar

Nji qikë dritë gjithmonë ndezë

Dhe lutëm ditë dhe natë

Që zoti të mi ruaj nga do janë

Çdo ofshamë në shpirtin t’im

Më dhembë moj nenë më dhembë

Rrita djalin e rrita vajzën

Më zemër shumë të valë

Sot largë meje ,sot sa largë

Ndezë kan në zemër zjarrë

Presë e presë më pa durim

Nji telefonatë nga mërgimi

Me kanë mbetur i vetmi

Komunikimi i shpirtitë

Ndonjiherë e urrej vehtën

Vallë ç?farë po ndodhë

Në këtë botë të mallkuar

Humbi dashuri prindore

Gjithë se cili është në stresë

Për këtë botë që s’arrinë dot

Për mbi këtë modelë jetë

Pa shije dhe pa moral

Gjermani

About Post Author