Xhemile Aliu-PËRHERË I GJALLË NË MES NESH-AT GJERGJ FISHTA


Xhemile Aliu

PËRHERË I GJALLË NË MES NESH
AT GJERGJ FISHTA

Përse je gjallë kudoherë ndër ne
Dhe nuk pushon kurr së gjallëruari
Vjenë i freskët si bora ndër male
Dhe na jep kurajo për mos t’u dorëzuar

Ej shqiptar kemi lindur në këto troje t’lashta
Sa do që koha dhembshurishtë na lëndoi
Dhemjet e përcjelluar ndër shekuj të vrazhd
Mbetën të rrënjosura në mendësin e kombit

O at Gjergj Fishta ,të thrrasin male e kodra
Thrrasin lahutën e ,malësorit në mbamendje
Dhe at zërin tend që kumbon ndër këto troje
I thrret gjithë arbërorët në kujtës të kombit

Ej nga çdo anë jemi rrethuar më përbindhësha
Që nëpër shekuj na u kanosën me ç’farosje
Ai ideali juaj i qelnikosur prej trimi atdhetari
I jepte forcë gurit edhe drurit bjeshës e malit

Nji herë lindi nena nji trim burr malësori
Dhe nji herë e rrit ate zemër të madhe luani
Ate penëndritu që jeton ndër ne nëpër mote
Dhe kurr s‘do të vdes sa të jen gjallë këto troje

15-q0-2022
Gjermani 

About Post Author