Xhemile Aliu-Prangat


Xhemile Aliu

PRANGAT

Lartë horizonteve të ndritura
Atje ku perendit nga lartë drejtojnë
Atje ku nuk ka kurthe apo prita
Të gjithë atje jemi njisojë

Ah sikur edhe në këtë tokë të bekuar
Të ndjenim vehtën të lirë pa pranga
Por ç’të besh në këtë botë të pranguar
E lirë në të parë ,por gjithnji e kushtëzuar

Ndonjiherë të prangos fjala e rendë
Ndonjiherë skamja lidhur nëpër kembë
Ndonjiherë ambicjet që mendja s’ti rrok
E ndonjiherë ndeshja me jetën pa ekuivok

Eh jeta është nji horizont i paskajshëm
Ku ndeshën gladiatorët në fushbeteja
Nji luftë që vazhdon sa të jetë njerzimi
Dhe përcillët nga gjenerata në gjenerat
Drejt horizonteve për jetë, e ide të reja

30-10-2022
Gjermani 

About Post Author