Xhemile Aliu:Luftova për nji Shqipëri


LUFTOVA PËR NJI SHQIPËRI

ASTRIT HEKURAN SULI(nga rrethi i Beratit

Deshmorë lirije ne frontet e luftès në Kosovë)

Kur Kosova digjej në flakë të barotit

Shpirtrishtë ishte lidhë terë nji komb

Ishin zgjua bijt e bija nipa të Kastriotit

Donin vargonjët e robërisè për ti hedhë

Astrit Suli ai djalosh trim me fletë

Lamtumirë ju thot rrugëve të gurbetit

Po me presin moj nenë frontët e lirisë

Kosovës martire robërinë duhët heqim

Nëno shumë të lutëm të me falish mua

Se e kam në zemër unë të madhinë zjarr

Mjaft trojët e arbërit qendruan të coptuara

Erdhi koha nenë ,erdhi për bashkim kombtar

Nese bie në fronte të lirisë dhe nderit

Të lutëm nenë mua të ma bejsh hallall

Biri yt moj nenë i drejtohët lartësive të qiellit

Perjëtsisht i ngritur hero i kombit në lapidar

Unë me nder fitova nëno përjetsinë

Dhe lot për mua të lutëm mos derdhë

Biri yt moj nenë iu dorzua me lavdi historisë

Dhe do të jetë i gjallë në çdo kohë kurdoherë

Shkaut të karpateve ia këputëm shpresat

Së në troje të arbërit kemba ska për ti shkel

Berati dhe mua me rriti dhe bëri luftëtar atdheu

Nga çdo anë shqiponjat do të behën nji

Ishte Ky ideali shekullor i arbërorit

Qe trojeve shqiptare murët duhët heq

Ato murana të mallkuara shekullore

Qe me dhunë armiqët tanë na i vunë

Ti qendro or trim lartë lartë në lapidar

Qe me gjakun tuaj u zhdukën kufijtë

Sot qarkullon lirshëm nji komb i terë

E ti mbetesh simbol i bashkimit perherë

Nder dhe lavdi perjetsisht;

14-01-2018

Gjermani