Xhemile Aliu:Poezi o dallgë e shpirtit


POEZI O DALLGË E SHPIRTIT

Veq nji fjaë që rrjedhë nga shpirti

Dhe gjenë vend në vargë poeti

Ndizët zemra nga frymëzimi

Dhe gjemonë porsi dallgë deti

Sikurse në natën e errët tungj

Apo dhe në ditët e dallgëzuara

Poezi o ndjenë madhështore

Vjenë e qiltër porsi burim krua

Dhe shpërthen porsi vullkani

Që të ndalur nuk ka asnjiherë

Këndon në të katër stinët e viti

Si në vjeshtë dimër ,pranverë verë

Aty ku zemra rrahë më shpejtësi

Dhe fjala gjenë prenë në vargje

Është kjo ma e madhja dashuri

Që buron thellë nga shpirti poetit

Fluturonë në horizonte të hapura

Aty ku njerzimi njehë këtë ndjenjë

Behët njishë më shpirtinë e poetit

Kjo ndjenjë e zjarrtë,e shpirtit vlerë