Xhemile Aliu:Sa lartë në aeroplan


Xhemile Aliu:

Sa lartë në aeroplan

Sa lartë u ngrita of sa lartë ,

Nga mallengjimi loti me pikoi,

Lamtumirë memëdhe tė thash

Nji dhemdje nga shpirti buroi.

Edhe sa herë do të them lamtumirë

Edhe sa herë dhembjet do tl ndjejmë

Kjo dhembje vazhdon gjerë në amshim

Eh mergimtar or mergimtar i mjerë

Lamtunirë gjerë në momentin tjetër

Nuk dij edhe sa do të kem forcën

Në këtë moshë ah këtë moshë të vjetër

Në mengjes gdhihesh,dhe thua shijova edhe nji ditë tjetër

Këtu nga lartësija po përshendetëm

Më ngashrimin gjerë në ashtë

Atdhe ty të kam folën time të vjetër

Nga do ku shkoj vetëm ti më mbushë gazë

Nga lartësija qiellor e kthimit në mërgim

About Post Author