Ylli Lalo:Grimca…


Ylli Lalo

***

Lufta nis qe brenda…, “te flas a te mos flas?!”.

Eh… dhe “guacka“ e materies time

here pas here me bene naze.

– Mos leviz shume, me thote,

hyre e dil ne te ftohte,

do te le perjashta fare.

***

***

Jeta jote!?

Eshte nje Liber i madh qe ti shkruan perdite,

ku Jeta gjithnje pyet,

ndersa ty

te duhet te pergjigjesh.

***

***

ATA jane me te pasur por jo me te ditur. Kjo diskordance sociale, sjell Diktaturen.

***

***

Ka njerez dhe popuj qe i luten zotit per jeten e “beut”,

se nese u vdes ai

ata ngelen jetim.

***

***

E leme menjane moralin, por:

Konjukturalet,

pra ata Konformistet

jane gjithnje te suksesshem ne jete,

ndonse asnjehere nuk duken ne vendet e para.

***

***

Une, ne maj te Piramides?!!!!

Jo, nuk kam qene asnjehere,

kam qene gjithnje ne qelizen e saj.

***

***

E thene shkurt: 😉

Teknologjia e komunikimit dhe veprimit

ka tejkaluar enderrat e Njeriut deri ne cudi!

Ndersa vete Njeriu ende vazhdon

qe ne politike te “mburret”

me Senatin 2000 vjecar te Romes

dhe me Romen e Cezarit!!!

***

***

Pergjithesishte njerezit kerkojne

qe tu rrefesh ” thjeshte”!

Po a nuk eshte boll i thjeshte realiteti ???!!!

***

About Post Author