Ylli vezullues-Besa Januzi-Rexhepi


YLLI VEZULLUES

Jetoj mbi re në qiellin e kartër

Jam një yll që vështron nga larg

Shikoj vendin që s’po e lënë rehat,

Durim se zoti do t’i dënoj!

Athua do të shpërthej lumi kuq

Ndoshta guri rënd do ta ndalon,

do ja zërë grykën, nuk do ta lejon

Ky vend i bekuar, krenar që jam shqipëtar!

A do të shpërthej lumi lotëve,

se nënat nuk muajnë të durojnë,

mallkimi i lokeve, nuk do ta lejoj!

Po tymos atje në male

mos vall vullkani do të shpërthej,

do të rrëshkas llava

çdo gjë do ta përvëloj.

Këto veprime janë pa kuptim,

kujt keq si kemi bërë

Kend po e pengon liria jonë

e fituar me gjak të dëshmorëve!

O ylli kuq vezullues, atje lart në qiell vështro, vështro e na trego

ç’po ndodhë me atdheun tonë,

Të lutem na trego!!!

Autore: Besa Januzi-Rexhepi

Vendbanimi: Michigan – USA

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe teksti