Ymer Prizreni-Jashar H Selmanaj


Ymer Prizreni

1.

Kolosi i kohes së vjetër

Ah, besa dhe frymëzues

Ishte për zgjedhje tjetër

E nuk duronte pushtues.

2.

Ah, shqipes i tregoj vendin

E zgjoj popullin nga gjumi

Si e bëjnë burrat e kuvendin

Më pushk të largohet llumi.

3.

Ç’ bën barbaret turq gjakatar

Dhunime, vrasje dhe debime

500 vjet gjenocid mbi shqiptar

Zdhuken shkollen në tonën time.

4.

Kolosi Ymer Prizereni shkelqejë

Strategu deshiroj vendin ta çliroj

Ah, burra armë tha unë ku ti gjëjë

Sylejman Vokshit trimit fitore i uroj.

5

Gjakatar nuk durojmë pushtues

Ah, vëllëzër shtoj Avdyl Frasheri

Na duhet nji grup i shpejt sulmues

Për të çliruar Pizrenin më Shqipëri.

6.

Trima ushtar turkut ti vëjmë pritë

Të vdesim për liri të vendit shqiptar

Të çlirohem nga turku a vjen ajo ditë

Të festojmë e të këndojmë Çlirimtar.

7.

Pushtimi vendin e kishte gjunjizuar

Krijoj musliman analfabet e pa dituri

Shqipen në palc e kishte shkatrruar

Për shqipëri mos të ketë atdhedashuri.

8.

Para Hajdelbergut e kishim univesitetin

Më kultur të lasht të lartë e të shkolluar

Ah, në humënerë turqit vendin e zhytin

Kombin shqiptar deshiruan më e asgjesuar.

Jashar H Selmanaj