Ymrije Beqiri:Pse ?


Pse ?

Pse më quajtën të çmendur

Kur të keqen e kundërshtova

Më quajtën të marrë, pse shumë lexova

quajtën pa stil, kur take nuk mbatha

Më quajtën të shëmtuar, kur nuk vura grim

Në jetë, edhe pse shumë pësova

Për mua prapë ishe një mësim…

Andaj çfarë të del para, mos ndalo!

Edhe nga pësimet shumë mëso!

Dhe kurrë në jetë mos u dorëzo!

Edhe pse jetën ca njerëz ta bënë të vështirë

Mo harro, jeto se jeta pa sfida

nuk do të duket e mirë!…