Zamira Agalliu:Ne lulishtarë kërrusur


Zamira Agalliu:Ne lulishtarë kërrusur

Unë ika larg nga zëri yt,

Ika, se nuk dëgjova asnjë melodi

S’pashë fushave e vijave të pesta

Asnjë RE asnjë DO asnjë Si…

Unë e di që do të gjunjëzohem

Si një ‘xhentil’, që dorën të kërkon

Nuk dua me ty që të pajtohem

Si kalorësi në garë, çohu, sfidomë!

Nëse të lëndova, të lutem më fal

E vdekshme jam në stacionin tënd

Vetmisë i ngrita dorën që ta ndal

Vetmia jote njësoj mua më dhemb…

Të rashë në plagë, e derdha kaq lot

Si lotët e tu q´i bien shpirtit tim

Ato tani nuk i mbledhim më dot

Jastëku i gjorë i thanë e i përpin…

Do të shkelim mbi qiej të ngrysur

Se miqësia nuk është lule që falet

Është lulishte e ne lulishtarë kërrusur

Që mbi çdo gjethe e petale ndalet…

Në ëndrrat e mia, unë tek ti do t’vij

Aty ku ti po fle e loti në sy t’u tha

Kam marrë me vete ca nota në gji

Mi, Sol, Si, Re dhe Fa…

……………………………………………….

a@z

About Post Author