Zbërthimi i trashëgimisë së qenieve të huaja në Wandjinas të Australisë


Aborigjenët australianë besonin në shumë hyjnitë e lashta, për të thënë të paktën, por legjendat më interesante në të cilat ata besuan ndonjëherë është legjenda e Wandjinas (hyjnitë e lashta që krijuan tokat që shihni sot dhe çdo person gjithashtu, në thelb një klan perëndish që përbënin njerëzimin në kohët e lashta).

Toka e Wandjina u përhap për mbi 200,000 kilometra katrorë dhe madje mbuloi shumë ishuj të ndryshëm nga rajoni Kimberley. Ata në thelb datojnë 60,000 vjet më parë sipas Aboriginalëve Australianë dhe ata adhurohen ende sot e kësaj dite. Wandjina në thelb u ndanë në tre fise të njohura si Woora, Ngarinyin dhe Wunumbul. Ata besohet të kenë qenë artistët origjinalë që përbënin artin fisnor aborigjen të shkëmbit në të gjithë Kimberley-n. 

Përshkrimi i këtyre qenieve qiellore siç i quajnë ata është mjaft i ngjashëm me atë të alienëve të ditëve moderne pasi ata kanë fytyra anormalisht të bardha, pa gojë, sy masivë të zinj dhe një aureolë në majë të kokave të tyre që shumë besojnë se është në të vërtetë një helmetë astronautësh. . 

Gdhendjet datojnë 4000 vjet më parë pasi ekspertët besojnë se këta alienë erdhën në planetin tonë dhjetëra mijëra vjet më parë dhe se si rezultat i adhurimit të tyre të vazhdueshëm, fiset lokale gdhendën këto pjesë të artit shkëmbor në emrin e tyre.