Zbrit nga ëndërrat-Sanie Tushi Rrokaj


Iku dashuria mori arratinë

Në ç’do cep të botës u shpërnda

Mbylli sytë iku largë shumë largë

Përtej kufirit me një përqafim e më su pa .

Të kërkoi nëpër ëndërra dashuri

të kërkoi e dot s”të gjej

Hap krahët të përqafoj

I përulem diellit në gjunjë e rrëfej.

Zbrit nga ëndërrat edhe përqafomë

Ti mos mungo kaq shumë brënda mua

Zbrit nga retë mos lundro nëpër deje

Nesër më shumë do të të dua .

Ndezur fenerin e dashurisë do ta mbaj

Pak forcë do gjëj në zemrën time

Rrëpirës prapë e prapë do ngjitem

Me buzët e diellit nëpër shtegëtime .

Minutë mbas minute më shtohet malli

Sythet e shpirtit përditë po rriten

Edhe qaj nuk është çudi

.me jetën shumë herë mërzitem .

Hëna dhe energjia e zjarrtë e saj më ndriçon

Duke më falur dritë në agime

Shqetsimet e brengat ikin largë në fluturim

Fshfërima e zemrës fshehet në udhëtime .

Zgjas duart nëpër ngricë e dëborë

Me yjet flas në qiellin që shkëlqen

Hëna energji e zjarrtë në qiellin blu

Sensin e kohës brënda syrit gjej .