Zbulimet e UFO-ve


Zbulimet e UFO-ve

Paul Seaburn

Për këdo që humbi seancën dëgjimore të Kongresit të SHBAku ish-anëtarët e ushtrisë dhe komunitetit të inteligjencës amerikane diskutuan fenomene të paidentifikuara ajrore dhe tema të tjera të lidhura nën betim, ish-zyrtari i inteligjencës David Grusch tha se qeveria amerikane kreu një program “shumë dekadash” i cili mblodhi dhe u përpoq të bënte inxhinieri të kundërt UFO-të e rrëzuara dhe se ” biologjike jo-njerëzore ishin gjetur nga qeveria, por ai nuk kishte parë kurrë trupin e një ET dhe as një mjet të supozuar alienësh vetë, dhe ai personalisht dinte për njerëz të dëmtuar për fshehjen e të dhënave të ET; një pilot i marinës në pension Ryan Graves pohoi se ai shihte UAP në brigjet e Atlantikut “çdo ditë për të paktën disa vjet”; dhe të tre dëshmitarët pranuan se UAP-të ishin një kërcënim potencial për sigurinë kombëtare. Gjilpëra lëvizi pak, por ende mezi e ka kaluar ‘d’ në ‘zbulim’.

Curiosity Rover i NASA-s hasi dhe fotografoi disa rreshta të çuditshme thumbash, pllakash dhe pykash në kraterin Gale në Mars në prill, të cilat Dr. Nathalie Cabrol, një astrobiologe që shërben në Qendrën Kërkimore Ames të NASA-s dhe kërkimin për inteligjencën jashtëtokësore (SETI), i përshkroi si “Shkëmbi më i çuditshëm” që ajo ka parë ndonjëherë në 20 vitet e saj të studimit të Marsit; tani, një punim i botuar nga Journal of Astrobiology sugjeron se këto janë ndoshta “thinja rëre” të shkaktuara nga tërmetet, por vëren se “një fragment nga një anije kozmike jashtëtokësore ose tokësore nuk mund të zhvlerësohet me siguri absolute”. Tani Curiosity duhet të kërkojë fragmente të gazetave marsiane që mohojnë se ishin jashtëtokësorë.

Një ekip studiuesish ndërkombëtarë pohon se “Afrika Veriperëndimore 13188”, një meteorit i kuq i errët që u rrëzua në shkretëtirën e Saharasë në vitin 2018, dukej shumë si një shkëmb i Tokës, kështu që ata e analizuan atë dhe tani besojnë se provat sugjerojnë se është një copë toke e shkrepur . në hapësirë ​​kur një asteroid u përplas me planetin mijëra vjet më parë, hyri në një orbitë rreth Diellit dhe më në fund u kthye në shtëpi – duke e bërë këtë dëshminë e parë të një meteori të Tokës për të arritur këtë sukses. A e shikoi rreth e rrotull gjendjen e planetit dhe t’i kërkoni Tokës ta lëshojë përsëri në hapësirë?

Ish-zëvendëspresidenti dhe kandidati për president të vitit 2024, Mike Pence u intervistua nga Conway Daily Sun dhe u pyet për UFO-t… përgjigjja e tij ishte: “Unë besoj në të drejtën e publikut për të ditur. Diçka ka ndodhur në lidhje me takimet me një avion të caktuar. Por është gjithashtu e rëndësishme të kujtojmë se Shtetet e Bashkuara dhe kundërshtarët tanë kanë zhvilluar prej disa kohësh avionë hipersonikë”; ai tha gjithashtu se do të mbështeste projektligjin e senatorit të Nju Jorkut, Chuck Schumer, për dhënien e informacionit në lidhje me fenomenet ajrore të pashpjegueshme. Jo saktësisht një deklaratë e fortë për dikë që dëshiron të jetë personi i thirrur kur alienët thonë “Na çoni te udhëheqësi juaj”.

A do të jetë ndonjë prej kandidatëve gati?

Një tjetër kandidat presidencial gjithashtu peshoi mbi UFO-t ndërsa Vivek Ramaswamy shkroi në Twitter se “Ne mund ta përballojmë të vërtetën” dhe kërkoi që qeveria e SHBA të zbulojë çdo “provë aktuale të inteligjencës jashtëtokësore ose ndryshe të pashpjegueshme”, të zbulojë emrat e njerëzve dhe bazave ushtarake të përfshira. me programet e rikthimit të aksidenteve, zbuloni detaje mbi programet sekrete UAP dhe kush i autorizoi ato, zbuloni se çfarë niveli sigurie kërkohet për të parë këto të dhëna dhe kush i jep ato, zbuloni “cilat korporata private janë të përfshira drejtpërdrejt në këtë program” dhe sa para të taksapaguesve kanë është investuar në to dhe identifikon çdo “fushatë aktive dezinformuese të qeverisë amerikane për të mohuar ekzistencën e fenomeneve ajrore të paidentifikuara (UAP).