Zbulohen vrima misterioze në fundin e oqeanit


NOAA i ka bërë thirrje publikut për ndihmë për të shpjeguar praninë e një vargu vrimash në fund të detit.

Vrimat e paidentifikuara, të cilat shfaqen në një vijë të drejtë dhe janë në mënyrë intriguese të qëndrueshme në madhësi dhe formë, u gjetën 2660 metra poshtë nga shkencëtarët në Administratën Kombëtare Oqeanike dhe Atmosferike (NOAA) gjatë ekspeditës së tyre “Voyage to the Ridge 2022” në Mid- Atlantiku.

Siç qëndrojnë gjërat, askush nuk duket se e di se kush ose çfarë i krijoi vrimat ose pse.

Misteri ka bërë që NOAA t’i bëjë thirrje publikut për ndihmë. Dakord Facebookers, koha për të hequr ato kapele shkencëtar!” thuhet në postimin në Facebook.

“Në zhytjen e së shtunës në Okeanos, ne vëzhguam disa nga këto grupe nënlineare vrimash në sediment. Këto vrima janë raportuar më parë nga rajoni, por origjina e tyre mbetet një mister.”

“Ndërsa duken thuajse të krijuara nga njeriu, grumbujt e vegjël të sedimentit rreth vrimave i bëjnë të duken sikur janë gërmuar nga… diçka”.

“Cila është hipoteza juaj?”

About Post Author