Zbulohet një libër i rrallë i shekullit të 17-të mbi jetën aliene


I botuar në vitin 1698, libri ofron një vështrim unik se si njerëzit e asaj kohe e perceptonin mundësinë e jetës jashtëtokësore.

Zbuluar nga vlerësuesi i librave Jim Spencer në një ngjarje antike vlerësimi në Gloucestershire, Angli, libri u shkrua nga Christiaan Huygens dhe eksploron ekzistencën e mundshme të entiteteve jashtëtokësore ndërsa shtron pyetjen se pse Zoti do të kishte krijuar planetë të tjerë vetëm që ne t’i shikojmë.

Titulli i tij – “The Celestial World Discover’d: Ose, hamendje në lidhje me banorët, bimët dhe prodhimet e botëve në planet” – është sigurisht një kafshatë.

Shumë nga idetë dhe përfundimet që arrin Huygens në libër duken paksa të çuditshme për standardet e sotme, megjithatë ato janë në përputhje me shkencën e kohës.

Ai spekulon se alienët inteligjentë duhet të kenë duar si tonat për shkak të komoditetit të tyre dhe se ata gjithashtu duhet të kenë këmbë të ngjashme me njeriun (nëse nuk kanë zhvilluar aftësinë për të fluturuar.)

Ai gjithashtu sugjeron se këto qenie ka të ngjarë të ndjekin shumë nga të njëjtat sportet dhe interesat që ne bëjmë, të tilla si astronomia, lundrimi dhe dëgjimi i muzikës, por që ato gjithashtu ka të ngjarë të preken nga varfëria, lufta dhe fatkeqësitë e tjera, sepse është ajo që promovon shpikjen dhe përparimin.

Libri, i cili do të shitet në ankand, pritet të kushtojë deri në 4000 dollarë.

“Është magjepsëse të mendosh se kush i ktheu këto faqe në 1698, çfarë duhet të ketë ndjerë kur lexonte këto përshkrime të jetës në Jupiter ose Saturn përpara se të shikonte qiellin e natës,” tha Spencer.

About Post Author