Zbulohet “veza e artë” misterioze në fundin e oqeanit


Çfarë saktësisht është kjo gjë? 
Objekti i paidentifikuar, i cili është krahasuar me një nga vezët e filmit ‘Alien’, është gjetur në brigjet e Alaskës.
E zbuluar nga studiuesit gjatë një ekspedite të vazhdueshme të Administratës Kombëtare Oqeanike dhe Atmosferike (NOAA), ‘veza’ ishte në ngjyrë ari dhe e bërë nga një ind i hollë, i ngjashëm me lëkurën.

Ai u gjet afërsisht dy milje nën sipërfaqen e Paqësorit në brigjet e Alaskës.

“Diçka u përpoq të hynte … ose të dilte,” tha një nga studiuesit.

Për ta studiuar më tej, ekipi përdori një krah dhe vakum të operuar nga distanca për ta marrë atë dhe për ta sjellë përsëri në sipërfaqe ku testimi i ADN-së shpresojmë të zbulojë më shumë rreth tij.
“Unë thjesht shpresoj se kur e theksojmë, diçka nuk vendos të dalë,” komentoi një tjetër studiues.

“Kur njohuritë tona kolektive nuk mund ta identifikojnë atë, është diçka e çuditshme.”

“Çfarë lloj kafshe do të bënte një shtresë veze të tillë?”