Zemër prej kristali-Berzat Sadiki


ZEMËR PREJ KRISTALI

(Sikur ta dini)

Ah

Sikur ta dini si ndjehem

A keni gëlltitur lot

A keni qarë thatë

A ju ndodh

Të qarët ta keni aleat

Përbrenda kraharorit

Fare pranë zemrës

Afër shpirtit

Ah

Sikur ta dinit si ndjehem

Akeni dashur të piskatni

Fort, shumë fort

Kurse zëri t’u ketë shteruar

Pisket, pisket, pisket

Kurse të tjerët mendojnë

Se je nemosur

Rrapi duket se hesht

Por qetë-qetë

Gjatë kohës trungu i hapet

I çahet

Degët i rrallohen

Stuhia i hyn dhe i del matanë

Rrapi duket se hesht

Kurse në të vërtetë

Ai është në vuajtje të thellë

Ah

Sikur ta dini si ndjehem

A keni hy në të kaluarën

Atje ku më shumë dhemb

Ku dehesh me dhimbje –

Xhevahiri i thyer copëza

Ta kaplon zemrën

Dhe ti tanimë ke

Zemër prej kristali

Medime prej kristali

Ajër të kristaltë

Jetë të kristaltë

Ngado je i thyer

I derdhur

Joshje për pëllumba

I braktisur nga vetvetja

Dhe pa ty

Jeta mbetet jetime

Se i vdes përgjithmonë

Ah

Sikur ta dini

Kur zemra çahet

Kur mendja avullon

Dhe ti je trimi

Aktori i skenës tragjike

Aktor, trim

Triumfues i tragjikes

Triumfues i dhembjes

*